Home » Professionals » SOS kinderen en emoties professionals

Workshop SOS kinderen en emoties

Opvoeden is.....

ruimte geven aan emoties

én grenzen aan gedrag

Dat is het motto van deze workshop!

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Maar hoe?... In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. 

Voor wie:

Voor ouders en opvoeders.

Inhoud workshop:

In 3 avonden/ochtenden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.

Duur:

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

Investering:

95 euro inclusief btw of, wanneer je je met 2 (of meer) personen aanmeldt, 85 euro p.p.

Voor professionals is er ook een tweedaagse-basistraining te volgen. Lees meer onder kopje 'Trainingen'.

Introductieworkshop

De introductieworkshop SOS kinderen en emoties is ook te boeken in verkorte vorm voor bijvoorbeeld bibliotheek, ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, enz. In 1 tot 1,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 20) in op de werking en belangrijkste functie van emoties. Waarom hebben we ze eigenlijk? Hierdoor ontstaat inzicht en dat is de basis om anders te kunnen kijken naar kinderen die een (heftige) emotie laten zien. In deze workshop laat ik de deelnemers kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe je als ouder/opvoeder hier je bijdrage aan kunt leveren. Dit geeft meer begrip en daardoor meer rust in huis. De deelnemers gaan naar huis met een aantal concrete tips, waar ze mee aan de slag kunnen.

Duur:

Deze workshop bestaat uit 1 bijeenkomst van 1 tot 1,5 uur.

Investering:

Introductiebijeenkomst: 15,00 euro incl. BTW per persoon voor ouders en opvoeder. Informeer naar de prijs voor professionals..

Wanneer: zie aanbod in agenda.

Tijd: in overleg

Vervolg workshop kinderen en emoties: workshop van drie bijeenkomsten: data nog nader in te plannen. 

Huiskamerworkshop

Met vrienden, familie of bekenden

Deze workshop kan ook bij jouw thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie. Wanneer jij als gastvrouw/-heer zorgt voor minimaal 5 gasten, mag jij gratis deelnemen. Jij stelt jouw huiskamer of een ruimte ter beschikking met wat drinken. De kosten bedragen €15,- p.p. (reiskosten in overleg).

 

Heb je interesse, stuur dan een mail naar christel@kristal-kids.nl of bel me op 06-39392330.

 

Introductieworkshop SOS kinderen en emoties voor op scholen, kinderopvang, gastouderbureaus, ouderavonden op aanvraag.