Home » Kindercoaching

Kristal-Kids Kindercoaching

Kristal-Kids zijn in mijn ogen stralende, schitterende, unieke en bijzondere kinderen en jongeren van allerlei leeftijden. Daar is jouw kind er één van. Jouw kind is ook stralend en uniek. Ook jij als ouder of professional bent een Kristal-Kid(s). Soms ziet je kind of jijzelf dit zelf niet (meer). Gelooft het niet in meer in zichzelf, is soms boos, slaapt slecht, vindt het lastig om vriendjes / vriendinnetjes te maken, maakt zich (on)bewust druk om dingen, vindt het lastig om eigen grenzen aan te geven enzovoort. Misschien herken je deze dingen ook bij jezelf. Dan is het fijn als er iemand is die een tijdje ondersteuning kan bieden. Dat kan met Relax Kids lessen of wobbelyoga in een kleine groep en/of met 1 op 1 coaching.

De kracht in mij als kindercoach is dat ik als geen ander weet hoe het is als je onzeker bent over jezelf, even niet meer weet wie je nu eigenlijk bent met je mooie, krachtige en unieke kwaliteiten en talenten en soms het geloof in jezelf kwijt bent. Vanuit mijn eigen unieke ik wil ik met kinderen, jongeren, ouders en professionals op zoek gaan om vanuit eigen kracht weer te stralen, te schitteren, te vertrouwen en geloven in jezelf vanuit je eigen kwaliteiten en talenten.

 Mijn missie: ‘Dat iedere ‘steen’, mag stralen als een ‘kristal’!

Tijdens 1 op 1 coaching gaan we samen op ontdekkingsreis en richten we ons samen op oplossingen. Door middel van het voeren van coaching gesprekken, gecombineerd met speelse, creatieve elementen en werkmethoden, wordt aan de hulpvraag gewerkt. Hierbij nemen krachtstenen een belangrijke plek in. De ontdekkingsreis start vanuit hoe de situatie nu is voor de coachee, de persoon die ik coach. Op zoek gaan naar jezelf en ontdekken welke unieke ‘kristal’ je bent met al je fantastische kwaliteiten, vaardigheden en talenten. Deze worden vervolgens ingezet om de gewenste situatie te bereiken. Iedere reis is uniek, welke methoden of technieken daarbij het best passen, verschilt dus per persoon. Vanuit creatieve werkvormen geeft de coachee zijn inzichten, proces, gevoelens e.d. weer in een creatief product. De coachee gaat aan de slag met bijvoorbeeld klei, verf, stiften, natuurlijke materialen, krijt, tijdschriften enz. Samen kijken we welke manier van werken/uiten het beste bij de coachee past.

Ik ga er vanuit dat ieder zelf weet wat het nodig heeft. Door de juiste vragen en de passende werkwijze in te zetten wordt de coachee bewust van de bij zijn/haar passende oplossingen. Is de oplossing gevonden en straalt de coachee als unieke ‘kristal’, dan gaat de reis op eigen kracht verder.

Liever eerst werken in een kleine groep? Dan biedt Relax Kids of Wobbelyoga mooie tools om o.a. te leren je eigen grenzen aan te geven, te leren hoe om te gaan met stress, te leren om beter te ontspannen en te leren om te gaan met je emoties.

Vanuit passie, mijn hart (liefde) en vol vertrouwen wil ik graag mijn mooie en unieke energie gebruiken om vele kinderen en hun ouders te begeleiden op hun avontuur en ze die unieke ‘kristal’ te laten zijn, die ze daadwerkelijk zijn.

Coachtraject

Mijn coachtrajecten zijn kortdurend, laagdrempelig en oplossingsgericht van vorm en bedoeld voor als het even niet zo goed gaat met je kind, je puber of jezelf als ouder, opvoeder, professional. Als kindercoach ben ik er graag voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden en hun ouders, opvoeders en professionals die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben.

 Denk hierbij aan:

 • Pesten / gepest worden
 • Onzekerheid bij toetsen
 • Slecht slapen / dromen
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Negatief zelfbeeld
 • Echtscheiding ouders
 • Angsten
 • Moeite met omgaan met gevoelens
 • Moeite met vriendjes / vriendinnetjes maken
 • Hoofdpijn en buikpijnklachten
 • Moeite met sociale vaardigheden
 • Moeite met ontspannen
 • Moeite met loslaten van negatieve gedachtes
 • Last van stress

 

Mijn doel als kindercoach?
Kinderen, jongeren, ouders, opvoeders en professionals laten stralen, schitteren vanuit hun eigen unieke ik en kracht. Dat iedere ‘steen’ mag stralen als een echte ‘kristal’!

 

Neem gerust vrijblijvend contact op voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Ik werk op verschillende dagen. De coaching vindt plaats bij jullie thuis. 

Naast kindercoaching kun je bij mij terecht voor Relax Kids, Wobbelyoga, diverse workshops en trainingen.